Alle pagina's 

De buurlanden
van Ghana

 

Ghana

Op 30 oktober 2004 verlaten we Nigeria en vliegen van Abuja via Lagos naar de hoofdstad van Ghana: Accra. Aldaar worden we opgehaald door een vrouw die al 11 jaar in Ghana woont, maar van origine Nederlandse is. We verblijven een paar dagen in haar guesthouse in Accra (Kaneshie). De eerste drie weken van november zullen we van Zuid naar Noord-Ghana trekken. Samen met een contactpersoon van de Stichting 'Vrienden van Christopher' is een reisschema opgesteld. De Ghanees Christopher heeft met hulp van een Nederlandse pater een voorbeeldbedrijf opgestart als het gaat om het veelvuldig aanplanten van bomen om de verwoestijning in Noord-Ghana tegen te gaan. De stichting ondersteunt dus plattelandsontwikkeling in Noord-Ghana. De stichting organiseert verder fondswervende aktiviteiten en benadert bedrijven en particulieren voor financiële ondersteuning. Daarnaast organiseert ze bewustwordingsaktiviteiten in haar eigen leefomgeving (Zuid-Oost Nederland), door samenwerking met scholen, publicaties in lokale bladen, radioreportages, bijeenkomsten e.d. Bij deze aktiviteiten krijgt de stichting veel steun van de Werkgroep Sevenum en Ontwikkelingssamenwerking (WSO) en de Groengroep Sevenum.
Onze reisroute van Zuid naar Noord en terug zal de volgende indeling krijgen: Accra-Kumasi-Tamale-Bolgatanga-Cape Coast.

De laatste week van november en de eerste twee weken van december zullen we in Zuid-Ghana zijn waar we onze toekomstige SMA-collega's zullen ontmoeten. We bezoeken dan o.a. een Liberiaans vluchtelingenkamp; een straatkinderenproject en een gehandicaptenproject.

In ons reisverslag komen we uitgebreid terug op onze exposures. Op 15 december 's avonds laat vliegen we terug van Accra naar Amsterdam, waar we op 16 december 's ochtend zullen arriveren. Ongetwijfeld een ervaring rijker!

<<Vorige pagina - Volgende pagina >>

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8